joi, 26 aprilie 2012

Originalitate


Ce observ eu tot mai des, e lipsa originalității. Toți se străduie din răsputeri să pară cei care de fapt nu-s. Par atât de banali când îi privești de la o parte. Dau din coate ca să fie pe placul tuturor. Și mint și zâmbesc fals. Și îi văd cum stau ca moliile, se lingușesc pe lângă cei pe care aseară îi făceau în toate felurile și îi considerau cică ”dușmani de clasă”.
Pretind că le plac unele chestii de care n-au habar de fapt. Fac lucruri care nu le suportă ca să pară ”clasnîie” în fața ”drujilor”. Și folosesc un vocabular mizerabil pentru a părea de gașcă, sau și mai bine, bagă țigara în bot și-i dă cu alcoolul, nu că vor, da că așa fac drujii. Și în așa mod se confundă rău de tot, nu se mai dezmeticesc cine-s ei de fapt. Pentru că-s căscați. Niciodată nu vei fi pe placul tuturor, acceptă asta!
A uitat lumea ce înseamnă de fapt frumosul. A uitat de teatru, balet, muzeu, cinema.  A uitat acel sentiment când stai în parc hrănind porumbeii cu bucățele de pâine. Când stai pe malul unui lac cu picioarele ușor lăsate-n apă în timp ce te mângâie soarele. A uitat a face un bine, să ajute un bătrân, cel mai simplu posibil,  să ofere locul în transportul public. Mocnesc în mine și îmi vine să-i sar în cap celui care stă pe scaun, cu căștile ”băgate” în urechi, cu muzica care răsună toată rutiera și îi ia mințile și stă lângă el o bătrânică vai de capul ei sărmana și se incomodează să ceară locul, dar derbedeul de pe scaun de incomodare n-a auzit. Și nu poți să-i faci nimic. Avem democrație în țară.

N-am apucat vremurile când era ”altfel” și n-am prea simțit trecerea asta, dar nu-mi place unde mă aflu, nu-mi place atmosfera și mă sufocă oamenii din jur. Vreau oamenii de atunci, pentru că îi cred mai originali. Toți acum se cred mari de la o vârstă când de fapt de regulă se joacă încă. Și te privesc straniu și strâmbă nasul când le spui că vreai să te faci de cap mâncând vată de zahăr, că vrei să alergi pe câmp și să  zâmbești zgomotos.


3 comentarii:

  1. e defapt toata realitatea noastra, si ai si folosit "neologisme" derbedeu, bot, drujii, e actual ce sa ne sfiim!imi place, chiar daca e atit de dur!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai mai uitat sa zici: ca in ziua de azi daca greseti cumva sau ceva.. nuti zice uite ai gresit. dar te face lol sau mai rau trollol :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. vorbiti despre lucruri pe care singuri le infaptuiti, mai bine sa fii ca oamenii descrisi in articolul de sus decit sa fii ipocriti ca voi

    RăspundețiȘtergere